מואה - פארן
קטע זה של השביל חוצה תא שטח רחב ידיים ומגוון. נחלוף בנופי נחלים ונופי מדבר נידחים, דמויי סוואנה אפריקאית. למרות שאין בקטע הזה נופים דרמטים הוא אחד מהיפים במקטעים הדרומיים. נחצה ביום זה את הנחלים הגדולים של המדבר - עשוש, ופארן.
נתחיל ברכיבה מהחניה שלמרגלות חורבת מואה. מומלץ לעלות אל החאן הנבטי שסיפק שירותי דרכים לשיירות הסוחרים שנעו על על דרך הבשמים העתיקה, אי שם מחצי האי ערב אל חופי הים התיכון.
מהחאן נרכוב דרומה אל מפגש שבילים (אדום ושחור) ונפנה דרומה.
נרכוב לאורך נחל עומר כמשמאלנו שלוחת עומר. לאחר כמה קילומטרים נפגוש בעץ שיטה גדול שמסמן את המפגש עם נחל עשוש שמגיע מדרום. מקום מצוין להפסקת קפה.
מהעץ נמשיך לרכוב מזרחה, לאורך נחל עשוש. כשנראה מימיננו מיכל מים גדול על גבעה, נדע כי עלינו לחפש את הסינגל שעוזב את הנחל ועולה לכיוון הישוב צוקים. זהו ישוב קהילתי ובו חאן, צימרים ומסעדה טובה (ליד כביש הערבה).
השביל ימשוך אותנו עד סמוך לגדר הישוב ומשם דרומה, בנחל צופר. מהנחל יעלה השביל אל רמת צופר כשמסביבנו נופי בראשית. נחלוץ בערוץ נחל מנוקד בעצי שיטה. . גם מקטע זה של הסינגל נסלל על ידי מתנדבי שביל ישראל לאופניים.
נרכוב במעלה אפיקו המתפתל של נחל עד למפגש עם דרך ג'יפים מסומנת אדום. נחצה אותה ונגלה תצפית יפה אל עבר פתחת נחל פארן, הגדול שבנחלי האכזב בישראל.
מנקודת התצפית נגלוש במורד מאתגר. יש לרכוב במשנה זהירות. הירידה מחייבת ניסיון ומיומנות ולכן נמליץ להוביל את האופניים רגלית במורד.
נמשיך בגלישה לכיוון נחל זעף ונחל פארן. בקטע השביל שבין הנחלים חפשו את סלעי ה"צבים".
את נחל פארן נחצה בדרך ארוכה לכיוון תלם עשת. נעשה סיבוב קצר בין מצוקיו המחודדים ונגיע לכניסה למושב פארן.
שימו לב! בתקופת השטפונות (עונות המעבר ובחורף) יש להמנע מחצית הנחלים אם ידוע על גשמים באזור. יש להקשיב לאזהרות הפקחים ולהתעדכן בתחזית מזג האויר.