מה לקחת לרכיבה בשביל? האם להצטייד למסע ארוך או להצטייד לרכיבה יומית? 

רכיבה מדברית היא לא סתם "עוד רכיבה". המדבר הוא מקום קסום ומרתק למי שמוכן אליו. הוא יכול להיות גם אזור מסוכן ומאיים לאלו שיחליטו לקפוץ לביקור מבלי להתכונן ולהבין. הכל תלוי בגישה עימה תגיעו.

שביל ישראל לאופניים אינו "עוד" שביל. זהו שביל שהוכשר על פי התקנים הגבוהים ביותר ובעמל רב של מתנדבים ובעלי מקצוע שונים. השביל עובר בתחום שמורות טבע, בין אתרי תרבות, וחוצה תאי שטח שעד כה היו סגורים ואסורים לרכיבת אופניים.

עלינו כרוכבים להעריך את הזכות לרכוב בשביל ובמקומות מהיפים והמיוחדים של ארצינו.

חוית הרכיבה לאורך שביל ישראל באופניים היא חויה מעצימה. בשעות היום נהנה מרכיבה בנופי בראשית ובשעות הלילה, מישיבה רגועה מול גיצי המדורה ומתחת לשמיכת הכוכבים. אם אתם בין אלה שיעדיפו את הלילה שלכם תחת כיפת השמים ועדיין לא לגמרי בטוחים איך עושים את זה, ניסינו לרכז במאמר זה כמה כללי אצבע כדי שהלינה בשטח תהיה בטוחה ונעימה. 

אספנו את כל נותני השירותים בשביל לרשימה אחת בכדי שתוכלו לקבל את כל המידע הדרוש לכם לתכנן את הטיול. רשימה זו נבדקה על ידנו באופן בסיסי בכדי שתרכשו שירותים מנותני שירות העומדים בסטנדרט של השביל

אתר שביל ישראל לאופניים מציע לרוכבים מידע רב שיש בו לסייע בתכנון המסע. המידע מוצג באמצעת מפה ובה שכבות מידע רבות ומגוונות. השימוש במפה קל ומאפשרת חקר ותשאול מקיפים.                                                                                                                                   

עבור מרבית הרוכבים בשביל ישראל לאופניים הטיול מתבצע באזור מרוחק ופחות מוכר. המדבר הנידח והמרוחק שבו השביל עובר משמש את הצבא לצורכי אימונים. שטחים אלו הם "שטחי אש".

שותפים לשביל

rashut1